skip to Main Content

Jornada “La mobilitat als polígons industrials i a les empreses”

El proper 28 d’abril AMTU organitzat la Jornada “La mobilitat als polígons industrials i a les empreses” a Reus.

La tendència creixent de les empreses a ubicar-se en polígons industrials i zones cada vegada més allunyades del nucli urbà ha generat noves necessitats de mobilitat en l’àmbit laboral, pel que fa a l’accés de moltes persones al seu lloc de treball.

Fins ara, la manca d’un servei de transport públic en aquestes zones industrials ha comportat la creació d’un model basat en l’ús indiscriminat del vehicle privat.

Tanmateix, la necessitat d’actuar contra el canvi climàtic, reduir la contaminació i millorar la qualitat de l’aire, ha abocat les empreses a la necessitat de superar aquest model i cercar noves solucions que permetin una optimització de recursos, apostin per la sostenibilitat i redueixin l’impacte ambiental.

Arreu de Catalunya, molts municipis i empreses ja han començat a desenvolupar els seus propis plans de mobilitat, que combinen els recursos del transport públic amb solucions tecnològiques que permeten, per exemple, un ús més compartit del vehicle privat.

En aquesta Jornada, doncs, es vol posar en relleu el nou repte que suposa  la mobilitat a les zones industrials i proposar solucions a l’abast de les administracions i les empreses, a partir d’experiències d’èxit i de conèixer les últimes novetats en aquest àmbit.

En el transcurs de La Jornada comptarem amb la participació d’especialistes en mobilitat i representants de les administracions, i coneixerem de primera mà les necessitats del teixit productiu ubicat als polígons industrials.

La Jornada començarà amb una conferència que contextualitzarà les circumstàncies en què s’inscriu aquest tipus de mobilitat, i posteriorment hi haurà tres taules de debat en què els assistents també podran interactuar amb els ponents. A més, també hem previst que hi hagi espais per a l’establiment de relacions professionals i networking, ja sigui en el coffee break o el dinar posterior.

Aquesta nova edició de La Jornada Catalana de la Mobilitat s’ha fet coincidir també amb l’acte de lliurament dels Premis MobiliCat 2022, que tindrà lloc després de les sessions tècniques.

Amb aquesta proposta, l’AMTU, entitat organitzadora, recupera el format inicial de La Jornada Catalana de la Mobilitat, i completarà l’agenda 2022 amb l’organització de l’International Mobility Congress que tindrà lloc a la tardor a Sitges.

A la jornada el Hub Industrial de la Mobilitat Sostenible presentarà la seva experiència a l’hora de contribüir generant ecosistemes per recolzar les iniciatives industrials relacionades amb la mobilitat sostenible.

Inscripcions a : https://jornadamobilitat.cat

Back To Top